Bij Scootermax.nl vinden we het belangrijk dat jij jarenlang zonder problemen kunt genieten van je scooter. Daarom bieden wij ophaalservice aan tegen betaling. Neem voor de hoogte van de transportservice contact met ons op omdat dit afhankelijk is van de locatie.

Wanneer je jouw scooter laat onderhouden door Scootermax.nl, profiteer je van een extra lange garantietermijn. Je kunt jouw scooter gerust bij ons langsbrengen voor reparaties en onderhoud.

Wil je direct een serviceaanvraag indienen? Vul dan het onderstaande formulier in. Onze afdeling aftersales neemt binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen. Afhankelijk van jouw wensen, halen we jouw scooter op om deze in onze werkplaats te repareren of voeren we de reparatie direct bij jou thuis uit.

GARANTIETERMIJN

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Dit betekent dat je mag verwachten dat het product doet waarvoor je het hebt gekocht. De garantie dekt reparatie of vervanging van de als defect erkende onderdelen, inclusief de daarbij behorende arbeidskosten.

Naast de wettelijke garantie bieden wij bij Scootermax.nl ook nog extra garanties. Deze garanties doen niets af aan de wettelijke garantie.

  • Benzinescooters aangeschaft vanaf 01-01-2019: 24 maanden garantie tot 10.000 kilometer (vanaf de factuurdatum) wanneer het onderhoud door Scootermax.nl en/of één van onze servicepunten is uitgevoerd. Bij alle andere scooterreparateurs heb je standaard 12 maanden garantie, tot een kilometerstand van 6.000 km.
  • Elektrische scooters: 24 maanden garantie tot 10.000 kilometer (vanaf de factuurdatum) wanneer het onderhoud door Scootermax.nl en/of één van onze servicepunten is uitgevoerd.
  • Scootmobielen: 24 maanden garantie tot 10.000 kilometer (vanaf de factuurdatum) wanneer het onderhoud door Scootermax.nl en/of één van onze servicepunten is uitgevoerd.

Let op: de garantie op de accu van een elektrisch voertuig wijkt af:

  • Lithium accu: 24 maanden*
  • AGM loodaccu: 12 maanden*

*Op fabrieksfouten

Indien je ervoor kiest om het onderhoud elders uit te laten voeren, heb je standaard 12 maanden tot en met 6.000 km garantie.

GARANTIEVOORWAARDEN

Voor een volledige garantieclaim dien je in het bezit te zijn van het aankoopbewijs. Reparatiewerkzaamheden onder de garantie worden uitsluitend uitgevoerd in een werkplaats van Scootermax.nl of een aangesloten dealer.

Bij Scootermax.nl is het belangrijk dat alle onderhoudsbeurten, zoals aangegeven in het onderhoudsboekje, op tijd plaatsvinden. Het voertuig moet volgens het onderhoudsschema worden onderhouden door een erkende specialist. Mocht je de onderhoudsbeurten elders laten uitvoeren dan bij Scootermax.nl (of onze servicepartners), dan dien je de facturen te kunnen laten zien. Dit kan van invloed zijn op de garantietermijn.

Als je zelf onderdelen inbouwt of laat inbouwen, of zelf het onderhoud van het voertuig uitvoert, kan er geen beroep meer worden gedaan op de garantie. Het is daarnaast belangrijk dat de originele onderdelen (zoals uitlaat, cilinder, zuiger, bougie, uitlaatdemper, enz.) niet worden vervangen door niet-originele onderdelen.

Let op: normale slijtage en beschadiging die ontstaan door het gebruik van het voertuig, vallen niet onder de garantie. Hierbij kun je denken aan de vervanging van binnen- en buitenbanden, lampen, bougies, zekeringen, rubberen onderdelen, rem- en frictiedelen, keerringen, remschijven of trommels, riemen, filters, accu’s, kettingen, tandwielen, wielspaken en andere slijtagegevoelige delen.

Onderhoudswerkzaamheden zoals olie verversen, smeren, afstellen, reinigen en spanning bijstellen, vallen ook niet onder de garantie. Reparaties van schade die is veroorzaakt door het gebruik van andere brandstoffen dan de voorgeschreven brandstof voor het betreffende voertuig, worden niet gedekt door de garantie. Schade die is ontstaan door voortgezet gebruik van het voertuig bij een defect of probleem, of schade die opzettelijk is toegebracht door de eigenaar, valt ook niet onder de garantie.

Reparaties aan geluiden en trillingen die geen invloed hebben op de betrouwbaarheid, veiligheid en het weggedrag van het voertuig, worden niet gedekt door de garantie. Hetzelfde geldt voor aanvullende onderdelen of aanpassingen die niet door Scootermax.nl zijn gemonteerd of gerealiseerd, zoals opvoer CDI of ECU, alarmen, radio’s, lampen, enz.

Op plastic onderdelen of kuipdelen wordt alleen garantie verleend als er constructiefouten of fabricagefouten worden geconstateerd vóór de aflevering van het nieuwe voertuig aan de klant.

Kan ik garantie overdragen aan iemand anders? Of de verkopersgarantie of fabrieksgarantie overdraagbaar is, hangt af van de garantievoorwaarden. De verkoper of fabrikant bepaalt namelijk zelf zijn garantievoorwaarden. In sommige gevallen staat erin dat de garantie niet overdraagbaar is. Alleen de eerste koper krijgt dan verkopersgarantie of fabrieksgarantie. Bij Scootermax.nl is de garantie niet overdraagbaar.

Wettelijke garantie gaat echter altijd mee over op een nieuwe eigenaar. Het gaat volgens de wet vanzelf mee met het product. De nieuwe eigenaar heeft dus dezelfde wettelijke rechten als de eerste eigenaar van een product.

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER ACCU’S VAN ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Om de levensduur van de accu te verlengen en defecten te voorkomen, is het van groot belang om de accu op de juiste manier te gebruiken. Hieronder vind je belangrijke adviezen:

  • We adviseren om de accu minimaal eens per maand op te laden. Als je de accu niet gebruikt, kun je deze het beste bij kamertemperatuur bewaren. Een laadcyclus van 6 tot maximaal 10 uur achter elkaar is ideaal, hoewel dit per product kan verschillen.
  • Houd er rekening mee dat de accu langzaam leegloopt door zelfontlading en dat de capaciteit bij lage temperaturen afneemt. Daarom is het aan te raden om de accu op te laden in een ruimte waar het op kamertemperatuur is.
  • Wil je de accu in optimale conditie houden, blijf hem dan regelmatig gebruiken, zelfs in de winter. Bij lage temperaturen kan de actieradius van de accu namelijk met wel 25% afnemen. Dit betekent dat je in de winter minder kilometers kunt rijden op een volle acculading in vergelijking met de zomer. Het verschil kan oplopen tot 25%.
  • Zorg ervoor dat je de accu op tijd oplaadt om diepontlading te voorkomen, aangezien dit de accu onherstelbaar kan beschadigen. Diepontlading treedt op wanneer een lege accu niet direct wordt opgeladen, zowel tijdens het rijden als in stilstand. Let hier goed op! Hoewel er een beveiligingsmechanisme is ingebouwd – een chip die de accu uitschakelt wanneer de capaciteit onder de 5% komt – is het een goede richtlijn om de accu op te laden wanneer er nog ongeveer 20% capaciteit over is. Accu’s presteren optimaal wanneer ze worden opgeladen tot ongeveer 80%.

GARANTIE BIJ DIEPONTLADING

Er geldt geen garantie als de accu defect raakt als gevolg van diepontlading. Ook de rijafstand, prestaties en het uithoudingsvermogen van de accu vallen niet onder de garantie.

WETTELIJKE RECHTEN BINNEN DE EU

Binnen de landen van de Europese Unie geniet de consument bescherming door middel van wettelijke rechten die zijn vastgelegd in de geldende nationale wetgeving. Deze contractuele garantie kan deze wettelijke rechten niet beperken.