Hoe kies je de Juiste Scooter Kopen Helm?

Hoe kies je de Juiste Scooter Kopen Helm?

Als je een scooter koopt, is het belangrijk om ook een goede helm te kiezen. Een helm beschermt niet alleen je hoofd, maar ook je gezicht en nek. Maar hoe kies je de juiste scooterhelm die bij jou past? In dit artikel geven we je een aantal handige tips en adviezen om de beste helm te kiezen voor jouw persoonlijke situatie. Of je nu een beginner bent of een ervaren rijder, wij helpen je graag op weg naar een veilige en comfortabele rit op je scooter. Lees snel verder en ontdek hoe je de juiste scooterhelm kunt kopen!
Hoe kies je de Juiste Scooter Kopen Helm?

Inhoudsopgave

1. Waarom is een helm zo belangrijk bij het kopen van een scooter?

Een helm is een essentieel onderdeel van het kopen van een scooter. Het is niet alleen verplicht om er een te dragen tijdens het rijden, maar het kan ook je leven redden in geval van een ongeval. Hieronder staan enkele redenen waarom het zo belangrijk is om een helm te dragen tijdens het rijden van een scooter:

 • Een helm beschermt je hoofd tegen ernstig letsel in geval van een ongeval.
 • Het beschermt je gezicht en ogen tegen vuil en stof terwijl je rijdt.
 • Een helm verhoogt je zichtbaarheid op de weg, vooral als het donker is.
 • Het kan je beschermen tegen extreme weersomstandigheden zoals regen, wind en zon.

Een helm is niet alleen belangrijk voor je veiligheid, maar het is ook wettelijk verplicht om er een te dragen tijdens het rijden van een scooter. Als je zonder helm wordt betrapt, kan je een hoge boete ontvangen. Dus, als je een scooter koopt, zorg er dan voor dat je een goede kwaliteit helm koopt die past bij je hoofd en comfortabel is om te dragen.

1. Waarom is een helm zo belangrijk bij het kopen van een scooter?

2. De verschillende soorten helmen: welke past het beste bij jou?

Er zijn diverse soorten helmen op de markt die bescherming bieden voor verschillende activiteiten. Het is belangrijk om de juiste helm te kiezen die past bij jouw activiteit en hoofdomvang. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de meest voorkomende helmen en hun eigenschappen.

 • Fietshelmen: Deze helmen zijn ontworpen voor fietsers en bieden bescherming tegen hoofdletsel bij ongevallen. Ze zijn licht van gewicht en hebben ventilatiegaten om het hoofd koel te houden tijdens het fietsen.
 • Ski- en snowboardhelmen: Deze helmen zijn ontworpen om het hoofd te beschermen tijdens het skiën of snowboarden. Ze zijn voorzien van een warme voering en hebben vaak een vizier om de ogen te beschermen tegen de zon en sneeuw.
 • Klimhelmen: Deze helmen zijn ontworpen voor klimmers en bieden bescherming tegen vallende rotsen en ander gevaarlijk puin. Ze zijn licht van gewicht en hebben een verstelbaar harnas om de helm op zijn plaats te houden.

Als je op zoek bent naar een helm, is het belangrijk om te kijken naar de juiste maat en pasvorm. Een te grote of te kleine helm biedt niet de juiste bescherming en kan oncomfortabel zijn om te dragen. Kies ook altijd voor een helm die voldoet aan de veiligheidsnormen en kwaliteitseisen.

2. De verschillende soorten helmen: welke past het beste bij jou?

3. Waar moet je op letten bij het passen van een helm?

Als je op zoek bent naar een nieuwe helm, is het belangrijk om er een te vinden die goed past. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten tijdens het passen:

 • Maat: Zorg ervoor dat je de juiste maat helm kiest. Meet de omtrek van je hoofd en vergelijk deze met de maattabel van de helmfabrikant.
 • Comfort: De helm moet comfortabel zitten en niet te strak of te los zijn. Let op drukpunten en kijk of de helm goed aansluit op je hoofd.
 • Veiligheid: Controleer of de helm voldoet aan de veiligheidsnormen van jouw land. Kijk of de helm een keurmerk heeft en of deze geschikt is voor jouw type activiteit.

Als je de helm op hebt, beweeg dan je hoofd heen en weer om te controleren of de helm goed blijft zitten. Als de helm verschuift of te los zit, probeer dan een kleinere maat. Als de helm te strak zit, probeer dan een grotere maat of een andere helmstijl.

4. Tips voor het onderhoud van je nieuwe scooterhelm

Je hebt net een nieuwe scooterhelm gekocht en wilt ervoor zorgen dat deze zo lang mogelijk meegaat en veilig blijft om te dragen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het onderhoud van je nieuwe helm:

 • Reiniging: Maak de helm regelmatig schoon met een zachte doek en mild schoonmaakmiddel. Vermijd agressieve chemicaliën en schurende materialen die de afwerking van de helm kunnen beschadigen. Vergeet niet om de binnenkant van de helm schoon te maken, vooral als je langere tijd hebt gezweet.
 • Opslag: Bewaar de helm op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Vermijd het ophangen van de helm aan de spiegel van je scooter, omdat dit de helm kan beschadigen en vervormen. Bewaar de helm ook niet in de kofferbak van je scooter, omdat de temperatuur daar kan variëren en de helm kan beschadigen.
 • Vervanging: Vervang de helm na een val of als deze beschadigd is geraakt. Zelfs als de helm er aan de buitenkant nog goed uitziet, kan de binnenkant beschadigd zijn en niet meer voldoende bescherming bieden. Het is ook aan te raden om de helm elke vijf jaar te vervangen, omdat de materialen na verloop van tijd kunnen verslechteren.

Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je nieuwe scooterhelm veilig en in goede staat blijft, zodat je met vertrouwen de weg op kunt gaan.

5. De beste merken en modellen op de markt voor scooterhelmen

Als je op zoek bent naar een nieuwe scooterhelm, dan wil je natuurlijk een helm van goede kwaliteit die er ook nog eens mooi uitziet. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met .

Merken

 • Shark – Dit Franse merk staat bekend om zijn innovatieve en veilige helmen. Ze hebben een breed scala aan modellen, van sportieve tot klassieke helmen.
 • HJC – Dit Koreaanse merk is een van de grootste helmproducenten ter wereld. Ze staan bekend om hun hoge kwaliteit en betaalbare prijzen.
 • Arai – Dit Japanse merk staat bekend om zijn handgemaakte helmen van hoge kwaliteit. Ze zijn duurder dan sommige andere merken, maar de kwaliteit is dan ook ongeëvenaard.

Modellen

 • AGV K3 SV – Deze helm van het Italiaanse merk AGV is een van de populairste modellen op de markt. Hij is veilig, comfortabel en heeft een mooi design.
 • Nolan N87 – Deze helm van het Italiaanse merk Nolan is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare helm van goede kwaliteit. Hij heeft een sportief design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Shoei GT-Air – Deze helm van het Japanse merk Shoei is een van de beste helmen op de markt. Hij is veilig, comfortabel en heeft een mooi design. Daarnaast heeft hij een ingebouwd zonnevizier, wat erg handig is tijdens zonnige dagen.

Vraag en Antwoord

Q: Waarom is het belangrijk om een helm te dragen tijdens het rijden van een scooter?
A: Het dragen van een helm is erg belangrijk tijdens het rijden van een scooter, omdat het je beschermt tegen hoofdletsel in het geval van een ongeval. Een helm kan het verschil maken tussen leven en dood.

Q: Hoe kies ik de juiste maat helm?
A: Om de juiste maat helm te kiezen, meet je de omtrek van je hoofd net boven je wenkbrauwen. Gebruik deze meting om de maattabel van de helmfabrikant te raadplegen en kies de maat die het beste bij je past.

Q: Welk type helm moet ik kiezen?
A: Er zijn verschillende soorten helmen beschikbaar, waaronder integraalhelmen, systeemhelmen en jethelmen. Het type helm dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en rijstijl. Een integraalhelm biedt de meeste bescherming, terwijl een jethelm meer ventilatie biedt en geschikt is voor warmere klimaten.

Q: Moet ik een helm met een vizier kiezen?
A: Ja, het is aan te raden om een helm met een vizier te kiezen, omdat het je beschermt tegen wind, regen en insecten tijdens het rijden. Sommige helmen hebben ook een zonnevizier om je te beschermen tegen fel zonlicht.

Q: Wat voor soort materiaal moet ik kiezen voor mijn helm?
A: Helmen zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder polycarbonaat, glasvezel en carbon. Polycarbonaat helmen zijn over het algemeen goedkoper en bieden nog steeds voldoende bescherming, terwijl carbon helmen duurder zijn en lichter en sterker zijn.

Q: Moet ik een helm met een ECE-goedkeuring kiezen?
A: Ja, het is belangrijk om een helm te kiezen die is goedgekeurd volgens de ECE-normen. Dit betekent dat de helm is getest en voldoet aan de veiligheidsnormen die zijn vastgesteld door de Europese Commissie.

Q: Moet ik een duurdere helm kiezen voor betere bescherming?
A: Duurdere helmen zijn over het algemeen gemaakt van betere materialen en bieden meer bescherming dan goedkopere helmen. Het is echter belangrijk om een helm te kiezen die past bij je budget en je persoonlijke behoeften. Een goedkopere helm die voldoet aan de ECE-normen kan nog steeds voldoende bescherming bieden.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de juiste helm te kiezen voor je scooter. Het is belangrijk om te onthouden dat veiligheid altijd voorop staat, dus zorg ervoor dat je een helm kiest die past bij jouw rijstijl en persoonlijke voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige helm of een geavanceerd model met extra functies, er is altijd een helm die bij jou past. Vergeet niet om regelmatig de staat van je helm te controleren en deze op tijd te vervangen als dat nodig is. Veel plezier en veilige ritten gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *